E-mail: info@deadpooldriving.hu      Tel.: 06-70-720-5455
Autós jogsi

Autós jogsi

 

B kategóriás jogosítványszerzés manuális vagy automata autón.

Eldöntötted, belevágsz! Akarod azt a jogosítványt, de nagyon! De még is hogyan kezdj neki?

Először is kezdjük a legfontosabb alapfogalmakkal.

Mi is a „B”-kategória, milyen jármű tartozik ide? Minden autó „B” kategóriás jármű vagy sem? A rövid válaszunk az, hogy nem, nem minden gépjármű amit autónak nevezünk tartozik ide, de olyan is ide tartozik amit DPD Autos01nem is nevezünk autónak... Most akkor hogy is van ez???
A hivatalos (nyomdaszagú) meghatározás a B kategóriás járműveknek:

 • 3,5 tonnát meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi (amelyben a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhely van);
 • gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény (amennyiben a nehéz pótkocsi megengedett legnagyobb együttes össztömege sem haladja meg a 3,5 tonnát);
 • gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó pótkocsiból álló járműszerelvény;
 • segédmotoros kerékpár, mopedautó (AM vagy M kategóriaként is ismert);
 • mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsi; állati erővel vontatott jármű;
 • kerti traktor.

Fogadjunk most meglepődtél, hogy még a kerti traktor is ide tartozik ugye?

Automata vagy Manuális

De lépjünk is tovább az unalmas részekről. Mi az ami Neked itt és most lényeges? Szeretnél egy jogsit, már izzik a talpad, hogy nyomhasd végre a gázt, a kezeden a sportkesztyű (mert hátha lehet majd olyan menő módon váltani ahogy a Fast and The Furious filmekben láttad Vin Dieseltől) és égsz a vágytól, hogy elmondjuk milyen módon iratkozhatnál be, és kezdhetnél neki...

Lassíts! Nyugi! Chill! Minden oké.

Az első legfontosabb dolog, hogy eldöntsd, hogy valóban szeretnél a váltás szépségeivel foglalkozni, vagy a könnyített verziót szeretnéd és hagyjuk a váltogatást, csak gurulj már valamivel?
Tehát nagyon fontos, hogy akkor manuális váltós, vagy automata váltós autón szeretnél tanulni. De csak óvatosan az agarakkal! Alaposan gondold meg, mert ha automata autón végzed el a képzést, akkor korlátozás kerül a jogosítványodra, és később csak automata autót vezethetsz, amig le nem teszed a különbözeti vizsgád.
Mi mindenképpen azt ajánljuk, hogy manuális váltón tanulj, és amennyiben a képzésed gyakorlati része folyamán, közösen az oktatóval úgy érzitek, akkor még mindig válthatsz vagy kipróbálhatod az automata váltós autót.

Beiratkozás DPD Autos03
Most, hogy megvan a váltó típusa, a következő lépés, hogy írj nekünk egy emailt (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), kattints a Jelentkezés gombra, vagy keress minket telefonon: 06-70-720-5455 (elérhetőség: hétfőtől csütörtökig 9-17 óra között), hogy minél hamarabb eltudjuk indítani a képzésedet.

A beiratkozáshoz szükséged lesz a személyi igazolványodon és lakcímkártyádon található adataidra:

 • Teljes neved (személyi igazolvány szerinti összes utónév és extra kiegészítéssel);
 • Születéskori teljes neved (amennyiben volt változás benne azóta);
 • Édesanyád leánykori neve;
 • Születési helyed (Budapest esetében a kerület is fontos);
 • Születési időd (év, hó, nap);
 • Állandó lakcímed;
 • Értesítési lakcímed (ha van ilyen);
 • Egy működő telefonszám amin majd eltudunk érni telefonon;
 • Egy működő email cím (az E-Educatio online, e-learning felülete nem fogadja le a következő szolgáltatók email címeit: freemail.hu, citromail.hu, gmail.hu, a gmail.com-ot IGEN).

Írd meg nekünk, hogy milyen kategóriára és milyen váltós autón vezetnél, ha kitöltötted a vérmérséklet tesztünket (itt érheted el), akkor annak eredményét, illetve minden olyan kérdést amit szeretnél hogy átbeszéljünk veled. A kérdésidre lehet hogy itt is találsz választ: GYIK, ha még ezek után is marad valami ami nem világos, azt írd meg nyugodtan.
Miután megkaptuk az üzenteted, el fogjuk neked küldeni a felnőttképzési szerződést (magyarországon az is felnőttképzési szerződést kell kitöltsön, aki még nincs 18), amit:

 • át kellene olvasni (igen, hosszú és unalmas, tele jogszabályi ********kal (dolgokkal),  de sajnos néha muszáj a jó dolgokért picit megszenvedni, és mivel nem szeretnénk, hogy valami olyat írj alá amiről fogalmad nincs, ezért erősen javasoljuk a figyelemmel történő átolvasását!),
 • majd kitöltve, aláírva (elektronikus aláírást, csak hitelesítéssel tudunk elfogadni), ha még nem vagy 18 akkor a te aláírásod mellett a törvényes képviselőnek is alá kell írnia a szerződést!;
 • scannelve (pdf formátumban) kellene nekünk megküldeni az alábbi email címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Amennyiben személyesen szeretnél beiratkozni azt is megteheted az alábbi címen: 1146. Budapest Thöhöly út 58-60. 2. emelet 219-s iroda
Ügyfélfogadási idő: Kedd 9-17:00-ig
A szerződést kitöltve, nyomtatva le is tudod itt adni a portán (de mindenképpen jelezd, hogy nekünk lesz: Deadpool Driving Autósiskola, és ha lehet tedd egy lezárt borítékba, hogy ne kukkantson senki más bele ;) ). Hétfőtől péntekig állandó portaszolgálat van náluk.

Elméleti rész DPD Autos04
Maga az elméleti tanfolyam nálunk online formában zajlik. Ez a mai, felpörgött, telezsúfolt világunkban nem kis előny, mivel így Te döntheted el, hogy mikor, melyik napokon és egyszerre hány órát szánsz a tanulásra. Ha kedved tartja szombat éjszaka 2 órakor ezzel foglalkozni minden további probléma nélkül megteheted.
Ez e-learning tananyagba itt tudsz belekukkantani: ONLINE B BEMUTATÓ
Az online felületnek van egy hozzáférési ideje, amit csak pótórák vásárlásával tudsz kitolni (de ne aggódj a tanulók 99%-nak elég szokott lenni a fele is a teljesítéshez).
Ez a felhasználási idő összesen: 180 nap, azon belül pedig 75 óra tanulófelületen töltött idő.

Ennek díja, ami egyben a tanfolyam 1. részlete is:
Elméleti online tanfolyam (75 óra, 180 nap): 45.000 ft
vagy
Elméleti és elsősegély online tanfolyam egyben (75 óra, 180 nap): 55.000 ft
Póthozzáférés díja: 10.000 ft (+10 óra, +30 nap)

Amint a tanfolyam végére értél és sikeresen teljesítetted a próbavizsgát, tudsz is jelentkezni elmélet vizsgára. Nagyon fontos, hogy bizonyos határidőkből semmiképpen ne csússz ki, mivel az, a képzést szabályozó rendeleteknek megfelelően, a teljes tanfolyam újrakezdésével járhat!

Ezek a fontos dátumok amikre figyelned kell:

 • az első belépés dátumától számított 9 hónapon belül meg kell jelenj egy elméleti vizsgán;
 • sikertelen első vizsga esetén, az első belépés dátumától számított 12 hónapon belül sikeres elméleti vizsgát kell tenned.

Nagyon fontos tudnod, hogy a vizsgára való jelentkezés és a tényleges vizsga időpontja között, a tanulók nagy létszáma miatt (Budapest összes autósiskolája ugyanarra a kettő helyre küldheti a tanulókat), van hogy több hét, vagy akár egy hónap is eltelik!
Elméleti (kresz) vizsgára jelentkezéshez keress minket! A legideálisabb ha személyesen tudsz velünk összefutni, mert ha eddig nem is taliztunk, akkor most végre odaadnánk az ajándékaidat (nem csak a tankönyv lesz ;) ), illetve végre szerezhetünk egymásról egy kis személyes benyomást is.

Vizsgajelentkezéshez az általános infók: DPD Autos06

 • Szükséges lesz egy orvosi alkalmassági papírra (ezt nálunk is megtudod csináltatni, az ehhez szükséges kitöltendő papírokat a beiratkozáskor küldtük el neked), ennek díja változó életkor és csoportkód függvényében, nagy általánosságban 50 éves korig 7.200 ft.
 • Alá kell írnod a jelentkezési lapot;
 • Le kell ellenőriznünk, hogy nem történt-e a személyes adataidban változás;
 • Be kell fizetned a vizsgadíjat: 4.600 ft.

A vizsgajelentkezést követően sms-ben fogjuk neked megküldeni a vizsgád pontos helyét és idejét, és még sok egyéb infót. A vizsga helyszíne 90%-ra a 11. kerület Petzvál József utca 39. lesz...

Az elméleti vizsgádra ezt kell magaddal vinned:

 • Személyi igazolvány vagy útlevél és lakcímkártya;
 • Ha már valamilyen kategóriára van akkor a jogosítvány;
 • Iskola által hitelesített (kemény kötéses eredeti, vagy utólag újra kiadott papír alapú, hitelesített, fotó vagy fénymásolat nem jó), eredeti iskolai bizonyítvány (minimum 8 általános);
 • Külföldi bizonyítvány esetén böngészd át a GYIK szekciót a weblapon;
 • Víz és szőlőcukor, vagy egy kis csoki, hogy nehogy az izgalomtól, vagy a vércukrod leesése / kiszáradás miatt rosszul teljesíts a vizsgádon;
 • Egy plusz elméleti vizsgadíj, ha esetleg úgy alakulna hogy szükséged lenne egy újabb vizsgaidőpontra, amit ott rögtön a vizsga helyszínén be is tudsz fizetni, le is tudsz foglalni magadnak.

A sikeres vizsgád követően 20 éves kor alatt, vagy amennyiben gyermekgondozási díjban részesülsz lehetőséged van egy 25.000 Ft-s egyszeri állami támogatásra!  Részletekhez katt ide (link: Állami támogatás oldalra)

Gyakorlati rész

 • Orvosi a kezedben - PIPA
 • Kresz vizsga teljesítve - PIPA
 • Öröm és boldogság van - PIPA
 • Most már konktrétan végig is nézted a 22. Fast and The Furious részt is, annyira nem bírsz magaddal!

Csapjunk a lovak közé!
Innentől kicsit fellélegezhetsz határidők tekintetében, mert hogy a sikeres kresz vizsgádtól 24 hónapod – igen jól olvastad – 2 kerek éved van a sikeres forgalmit teljesíteni!
Kresz vizsgád után, keress minket minél hamarabb, hogy megbeszéljük az oktatót és a gyakorlati vezetésről a tudnivalókat.
Nálunk fontos, hogy az Oktató és Te, a Tanuló is jól érezzétek magatokat egymás mellett vezetés közben, ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy személyiségben, habitusan passzoljatok egymáshoz. Természetesen ezt nem mindig tudjuk előre jól szűrni, de mind a vérmérséklet teszt, mind a személyes találkozó velünk arra szolgál, hogy kicsit jobban megismerve téged, jól választhassunk Neked. Ha még sem jönne össze dolog keress minket és kitalálunk valamit.

Pár fontos infó amit tudnod kell a gyakorlati vezetésről: DPD Autos05

A 24/2005. (IV. 21.) GKM rendeletben meghatározottak alapján:

 • egy vezetési tanóra 50 perc;
 • az előírt minimum vezetési távolság: 580 km ÉS minimum 29 vezetési tanóra + vizsga alkalom tanórája. A köztudatban még mindig sokszor az él, hogy a 30 vezetési óra alatt ez az 580 km teljesíthető. És valóban az is lenne, ha egy olyan személynek kellene teljesítenie, akinek már kellő gyakorlata van, és nem kell az alapoktól elsajátítania az autó kezelését, a többfelé való figyelem képességét vezetés közben (autó irányítása, szabályok, táblák, a többi autó, forgalmi helyezetek, a gyalogosok, extra veszélyhelyzetek), illetve a parkolások, rutin feladatok megtanulását. Sajnos sokszor tapasztaljuk, hogy még mindig keringenek tévhitek a gépjárművezető képzésről, és ez az egyik leggyakoribb közülük. A mi tapasztalatunk az, hogy a tanulók 90%-nak, nagyjából 40-45-50 tanóra között szokott sikerülni teljesíteni mind az 580 km-t. Ekkora szoktátok elérni azt a biztonságos szintet is, amellyel egy oktató nyugodt lélekkel mondhatja azt, hogy nagy valószínűséggel képesek vagytok már arra, hogy egy nagyon kezdeti, alap szinten egyedül, segítség nélkül is el tudjatok indulni az önálló vezetés rögös és néha veszélyes útján. Stabilan majd csak az első 10000 km megtétele után fogtok tudni vezetni a gyakorlatban is. Tehát még azután is rengeteget fogsz tanulni, hogy a jogosítványt a kezedbe vetted.

Az oktatóval előre meg fogtok beszélni vezetési alkalmakat (tanórákat), általában ha csak különleges indok nincs, egyszerre dupla tanórákat; ezek az előre egyeztetett tanórák a vezetési óra előtt 48 órával mondhatók le ingyenesen.

Óradíjak

 • Manuális váltós autón, magyar nyelven: 9.000 ft / tanóra
 • Automata váltós autón, magyar nyelven: 12.000 ft / tanóra
 • Gyorsított képzés esetén (heti 4 tanóránál több esetén): 12.000 ft / tanóra
 • Angol nyelven: 12.000 ft / tanóra
 • Hétvégén és ünnepnapokon (ez nagyon ritka...): + 1.000 ft / tanóra felár számolódik az alapdíjra.

Azt javasoljuk Neked, hogy a gyakorlati képzésed során olvasd át és gyakran forgasd a tőlünk ajándékba kapott kresz tankönyvet, hogy az oktatás során átélt forgalmi szituációk, a szabályok, a táblák még jobban berögzüljenek. Nem szabad úgy tekintened a kresz tanulásra, mint egy olyan valaminek az elsajátítására, ami csak azért kell, hogy meglegyen a sikeres elméleti vizsgád. A közúton a gyakorlati életben nagyon sokszor látni, hogy a vezetők egy jó nagy részének az alapvető elsőbbség adási szabályokról sincs fogalmuk, illetve gyakoriak a tábla-, szabály értelmezési gondok is. DPD Autos09 Ez adódhat abból is, hogy a kresz vizsgát követően nem foglalkoztak eleget a szabályok ismeretének elmélyítésével, a kreszt csak azért tanulták meg, hogy le legyen tudva a vizsga.
Természetesen nagyon fontos, hogy ha bármi nem érthető a számodra, vagy úgy érzed még gyakorolnád kicsit, azt mindenképpen jelezd az oktatódnak is, inkább érts meg és tanulj meg jobban mindent, mint hogy 2 órával kevesebbel menj el forgalmi vizsgázni. Hidd el, az autó vezetés nem játék, a kezedben lesz egy 1 tonnás gép, amivel játszi könnyedséggel lehet akár életet is elvenni.
A youtube csatornánkon, amit itt tudsz elérni, találhatsz a későbbiekben videókat, amelyek bemutatják neked, hogy hogyan kell elvégezni az alapvető rutin feladatok, ezek a képzésed befejezését követően is ott lesznek neked, hogy ha valamit elfelejtettél volna, amit az oktatóval tanultál. De akár forgalmi vizsgád előtt is rájuk pillanthatsz, hogy ha még fejben összetennéd azt, amit már élesben gyakoroltál is.
Érdemes követned a TikTok-kunkat, ahol az életben, valós helyzetekben történt forgalmi szituációkat teszünk fel. Mindenki hibázhat, még a legprofibbak is, így neked ott a lehetőség, hogy másik hibájából, veszélyes / éles helyzetek átélése nélkül is tanulhass. Instagramunkon pedig rendszeresen osztunk meg a kresz szabályait taglaló kérdéseket és azok értelmezését. Így kis adagokban ismételheted újra az elméletitananyag egyes részeit, hogy még magabiztosabban mehess a forgalmidra.

Forgalmi vizsgára azt követően tudunk jelenteni, hogy teljesültek az óraszámra (29 vezetési óra) és a menettávolságra (580 km) vonatkozó minimumok.
A forgalmi vizsga díja: 11.000 ft.
Gyakorlati vizsgádra az oktatód fogja megigényelni neked az időpontot – az autóssuli közreműködésével –, amint befizetted a vizsgadíjat. Figyelem! Előfordulhat, hogy a jelentkezés és a tényleges forgalmi vizsga között 3-5 hét is eltelhet!

Ha még nem mentél el az elsősegély vizsgádra akkor itt az ideje! Lehet, hogy az elméleti tananyagoddal együtt végezted el az elsősegélyt is, ha igen gratula, ha nem bővebb infókat ide kattintva tudsz szerezni.

Nem ajánljuk, hogy az elsősegély vizsgád teljesítését a forgalmid utánra hagyd, mert sokkal állatabb érzés amikor a sikeres gyakorlati vizsgád után, másnap, már rohansz is a kormányablakba (természetesen még mindig BKV-val...!!!!), ahova viszed magaddal:

 • a személyi igazolványod vagy útleveled és lakcímkártyádat;
 • az orvosi alkalmassági papírodat;
 • a Magyar Vöröskereszttől kapott elsősegélynyújtó kártyádat.
 • és a korábban megszerzett jogosítványod, ha van ilyened (ebben az esetben még egy extra 4.000 ft is legyen nálad, mert csak az első vezetői engedély kiváltása ingyenes).

És most, hogy ennek a szép történetnek a végére értünk, ami valójában egy életérzésről és nem is igazán a jogosítványszerzésről szólt, következzen egy kis pénzügyi és folyamat összefoglaló:

A folyamat, baromi röviden:
Beiratkozás és tanulás online, éjjel-nappal, amíg le nem fordulsz a székről --> Jelentkezés elméleti vizsgára + orvosi alkalmassági készíttetése --> Sikeres kresz vizsga, YES --> Gyakorlati vezetés megkezdése, a csapassuk fázis --> Sikeres elsősegély vizsga YESS --> Ügyesedés ezerrel + 580 km levezetése --> Sikeres forgalmi vizsga YESSS --> Másnap kormányablak (okmányiroda), amelyik neked útba esik --> JOGOSÍTVÁNYOM VAN ÚRISTEN!!!!!!! DPD Autos08

Az anyagiak sacc / kb (sajnos 100% pontosat nem tudunk mondani a vezetési órák miatt, mivel nem tudjuk mennyi lesz az annyi, személy szerint Neked):

 • Elméleti tandíj, elsősegéllyel: 55.000 ft
 • Elméleti vizsga: 4.600 ft
 • Orvosi alkalmassági: 7.200 ft (kb, kortól függően változhat)
 • Elsősegély vizsga: 18.000 ft
 • Gyakorlati óradíj a minimum 30 tanórával számolva, manuális váltós autón: 30 x 9.000 = 270.000 ft
 • Gyakorlati óradíj egy átlagos 45 tanórával számolva, manuális váltós autón: 45 x 9.000 = 405.000 ft
 • Forgalmi vizsga: 11.000 ft
 • Úgy kalkulálj, hogy a jogsid, ha minden vizsgád elsőre sikerül, és az átlagos képességű tanulók közé tartozol, manuális váltós autón, magyar nyelven, úgy hogy a teljes tanfolyamot elejétől a végéig nálunk vitted végig: 365.800 – 500.800 Ft (kb 500.000 ft) között lesz valahol.

Természetesen minden tanuló egyedi, és az sem biztos, hogy minden vizsgád elsőre sikerül, szóval ettől kicsiben és nagyban is eltérhet, hogy Neked mennyi lesz a végösszeg. Bár így ijesztőbb számokat kapsz mint azokon a helyeken, ahol csak a minimális 30 órával számolnak, de nálunk legalább frankón látod a valóságot!

Hát el is értünk ennek a hosszú történetnek a végére, jól kimerülhettél és már a szemed is lehet full vörös és kiszáradt a sok olvasástól, de Mi, mindenesetre Köszönjük!
Hogy mit is?
Hogy vagy.
Hogy még mindig olvasol.
Hogy a figyelmedet szántad a kis csapatunkra, és a szívünk csücskére, a mi kis autósiskolánkra!
Hogy minket választasz vagy már választottál is!
Hogy megosztod velünk a tapasztalod velünk kapcsolatban! --> Írj nekünk egy Google értékelést please ;)
Egy kis lazulás (zeneajánló), az elméleti vizsgára való felkészülésedhez :D --> katt ide
Vagy ha valami lágyabbat szeretnél és éppen meghatódtál a sikeres forgalmid után, ez sem rossz!


Kellemes Napokat, Sok-sok csokit (csak mert...) és természetesen Balesetmentes Vezetést Kívánunk Neked!

A Deadpool Driving Csapata

DPD Autos10