E-mail: info@deadpooldriving.hu      Tel.: 06-70-720-5455

Mire van szükségem a beiratkozáshoz?

Mivel minden kategória és képzési forma egy picit eltérő, ezért elsősorban arra kérünk, hogy írj nekünk egy emailt, amelyben megírod az adataidat. Ezt legegyszerűbb módon a Jelentkezés menüpontban teheted meg. Ezek után felvesszük veled a kapcsolatot, hogy átbeszéljük a teendőket.

Mennyibe kerül nálatok a jogsiszerzés?

Ez kategóriánként eltérhet. Kattints a tanfolyamok menübe, hogy részletes infót kapj konkrétan arról a tanfolyam típusról, amelyre jelentkezni szeretnél.

Hány évesen jelentkezhetek B kategóriás képzésre?

16,5 évesen már jelentkezhetsz az elméleti képzésre, de elméleti vizsgát legelőször csak 3 hónappal a 17. életéved betöltésekor tehetsz. A forgalmi vizsgán csak betöltött 17. életévvel vehetsz részt.

Hány évesen jelentkezhetek A1 (kis motor) kategóriás képzésre?

15,5 évesen már jelentkezhetsz az elméleti képzésre, de elméleti vizsgát legelőször csak 3 hónappal a 16. életéved betöltésekor tehetsz. A forgalmi vizsgán csak betöltött 16. életévvel vehetsz részt.

Hány évesen jelentkezhetek A (nagy motor) kategóriás képzésre?

23,5 évesen jelentkezhetsz az elméleti képzésre, de elméleti vizsgát legelőször csak 3 hónappal a 24. életéved betöltésekor tehetsz. A forgalmi vizsgán csak betöltött 24. életévvel vehetsz részt.

Milyen lehetőségeim vannak a tandíj, vizsgadíj befizetésre?

A tandíjat és a vizsgadíjakat átutalással vagy személyesen az irodában tudod rendezni. Utaláshoz az adatok: Farkas Tímea Freja e.v. - Magnet Bank - Számlaszám: 16200106-11707646 / IBAN: HU23162001061170764600000000 - A közleményben a tanuló neve legyen benne.

Mennyi időbe telik megtanulni az elméletet?

Az elméleti tanfolyamot online, a saját tempódban tudod elvégezni. A maximum felhasználási időd 180 nap, azon belül pedig 75 óra. Mi azt javasoljuk, hogy amikor elhatározod, hogy megszerzed a jogosítványt, legalább naponta 1-2 órát szánj rá a tanulásra, így kényelmes, de mégis haladós tempóban tudsz túljutni az elméleti részen.

Hogyan tudok felkészülni az elméleti (kresz) vizsgára?

A vizsgádra az online tanfolyamodon belül tudsz felkészülni. Amikor végigvitted a teljes tanfolyamot, a rendszer automatikusan megnyitja neked a vizsgafelkészítő modult, ahol tematikusan, csak tesztek kitöltésével tudod begyakorolni a vizsgakérdéseket.

Hogyan tudok jelentkezni elméleti vizsgára?

Elméleti vizsgára azt követően tudsz jelentkezni, hogy végig értél az e-learing tananyagodon. Ezután jelezd nekünk emailben, hogy végeztél mi pedig egyeztetünk veled a továbbiakról. Az első elméleti vizsgára való jelentkezéshez felvesszük telón is veled a kapcsolatot, hogy ellenőrizzük, minden adatod stimmel-e az igazolványaidban szereplőkkel. Az orvosi alkalmasságit is ekkor intézzük majd, illetve jellapot is alá kell írnod.

Az orvosi alkalmasságit nálatok is megcsináltathatom?

Igen nálunk is megcsináltathatod. Nem kell külön időpontot kérned rá, gyorsan, egyszerűen meg lesz. Az ára országosan, törvényben meghatározott, életkorhoz kötötten változó. 50 éves korig 7.200 ft (amennyiben minden feltétel teljesül).

Mi legyen nálam az elméleti vizsgán?

Az elméleti vizsgádra vidd magaddal a következőket: személyi igazolvány és lakcímkártya; iskola által hitelesített (kemény kötéses eredeti, vagy utólag újra kiadott papír alapú, hitelesített) bizonyítvány (minimum 8 általános); víz és szőlőcukor, vagy egy kis étcsoki, hogy nehogy az izgalomtól, vagy a vércukrod leesése / kiszáradás miatt rosszul teljesíts a vizsgádon; egy plusz elméleti vizsgadíj, ha esetleg úgy alakulna, hogy nem sikerül a vizsga. Az új vizsgaidőpontot ott rögtön a vizsga helyszínén le is tudod foglalni magadnak.

Elfogadják-e a kresz viszgán a külföldi bizonyítványom?

Külföldön szerzett bizonyítvány és oklevél esetén az iskolai végzettség ugyanúgy igazolható az eredeti okmánnyal és annak hiteles fordításával. Amennyiben a külföldön szerzett oklevél vagy bizonyítvány adott formában és tartalommal szerepel a közlekedési hatóság által kiadott „Bizonyítvány és oklevél mintatár”-ban, úgy a hiteles fordítás nem szükséges. Ennek ellenőrzésére, kérünk, hogy fordulj a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközponthoz. Cím:Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV): 1119. Budapest, Petzvál József. u. 39. (Tel.: 06-1-371-3030) Ügyfélfogadási idő: Hétfő – Csütörtök: 8:00-15:30, Péntek: 8:00-13:00.

Milyen határidőkre kell odafigyelnem?

A tanfolyam kezdetétől, tantermi tanfolyam esetén ez az első előadás, e-learning esetén az első belépés dátumától számított 9 hónapon belül elméleti vizsgát kell tegyél. Sikertelen vizsga esetén, a tanfolyam kezdetétől (tantermi képzés esetén az első előadás, e-learning esetén az első belépés dátumától) számított 12 hónapon belül kell teljesítened a sikeres elméleti vizsgát. Sikeres elméleti vizsgát követően 2 éved van a sikeres forgalmi vizsga teljesítéséhez. Arra figyelj oda, hogy a vizsgajelentkezés is több hetes folyamat, így ne a lejárati idők előtti héten, hanem legalább egy hónappal a határidők előtt jelentkezz vizsgára. Ha nem vagy biztos a határidőben keress meg minket és pontosítunk.

Milyen lehetőségeim vannak az elsősegély tanfolyam elvégzésére?

Az elsősegély tanfolyamot nálunk online tudod elvégezni. Ez ugyanolyan módon elfogadott az elsősegély vizsgán mintha tantermes oktatáson vettél volna részt. Lehetőséged van tantermes oktatáson is részt venni, erről a Magyar Vöröskereszt tud neked bővebb tájékoztatást adni ezen az oldalon: https://voroskereszt.hu/elsosegely/tanfolyamok/

Hogyan tudok jelentkezni az elsősegély vizsgára?

Elsősegély vizsgára a Magyar Vöröskeresztnél tudsz jelentkezni, az alábbi linken: https://voroskeresztbp.hu/elsoseglynyujto_vizsga/ Itt nem csak a vizsga időpontjának és helyének kiválasztására, hanem a vizsgadíj online befizetésére is van lehetőséged.

Mennyi idő a vezetés (gyakorlati rész) a forgalmiig?

A tényleges (valós és nem az előírtan kötelező minimum) vezetési időd sok tényező függvénye lesz. Vegyünk egy átlagos képességű tanulót példaként, aki hetente 2 alkalommal meg tudja oldani, hogy időt szakítson a vezetésre. 1-1 találkozó az oktatóddal egy picivel több mint 1,5 órát fog igénybe venni, mivel egyszerre 2 tanórát (1 tanóra = 50 perc) fogsz az adott alkalmon levezetni. Tehát a példában szereplő tanuló így heti 4 gyakorlati tanórán fog részt venni. Átlagosan 40-45-50 órára van szüksége a tanulók 90%-nak ahhoz, hogy mind ügyességben, mind kötelező kilométer szempontból teljesítse a forgalmi vizsgához előírtakat. Ez átlagosan 10-13 hét vezetési időt jelent. Bővebben erről a következő kérdésben találsz még infókat: Most akkor 30 óra vagy 580 km az előírt kötelező vezetés?

Most akkor 30 óra vagy 580 km az előírt kötelező vezetés?

A 24/2005. (IV. 21.) GKM rendeletben meghatározottak alapján az előírt minimum vezetési távolság: 580 km ÉS minimum 30 vezetési óra. A köztudatban még mindig sokszor az él, hogy a 30 vezetési óra alatt ez az 580 km teljesíthető. És valóban az is lenne, ha egy olyan személynek kellene teljesítenie, akinek már kellő gyakorlata van, és nem kell az alapoktól elsajátítania az autó kezelését, a többfelé való figyelem képességét vezetés közben (autó irányítása, szabályok, táblák, a többi autó, forgalmi helyzetek, a gyalogosok, extra veszélyhelyzetek), illetve a parkolások, rutin feladatok megtanulását. Sajnos sokszor tapasztaljuk, hogy még mindig keringenek tévhitek a gépjárművezető képzésről, és ez az egyik leggyakoribb közülük. A mi tapasztalatunk az, hogy a tanulók 90%-nak, nagyjából 40-45-50 tanóra között szokott sikerülni teljesíteni mind az 580 km-t. Ekkorra szoktátok elérni azt a biztonságos szintet is, amellyel egy oktató nyugodt lélekkel mondhatja azt, hogy nagy valószínűséggel képesek vagytok már arra, hogy egy nagyon kezdeti, alap szinten egyedül, segítség nélkül is el tudjatok indulni az önálló vezetés rögös és néha veszélyes útján. Stabilan, majd csak az első 10000 km megtétele után fogtok tudni vezetni a gyakorlatban is. Tehát még azután is rengeteget fogsz tanulni, hogy a jogosítványodat a kezedbe vetted.

Hogyan tudok felkészülni a gyakorlati (forgalmi) vizsgára?

Azt javasoljuk, hogy a gyakorlati képzésed során olvasd át és gyakran forgasd a tőlünk ajándékba kapott kresz tankönyvet, hogy az oktatás során átélt forgalmi szituációk, a szabályok, a táblák még jobban berögzüljenek. Nem szabad úgy tekintened a kresz tanulásra, mint egy olyan valaminek az elsajátítására, ami csak azért kell, hogy meglegyen a sikeres elméleti vizsgád. A közúton, a gyakorlati életben nagyon sokszor látni, hogy a vezetők egy jó nagy részének az alapvető elsőbbség adási szabályokról sincs fogalmuk, illetve gyakoriak a tábla-, szabály értelmezési gondok is. Ez adódhat abból is, hogy a kresz vizsgát követően nem foglalkoztak eleget a szabályok ismeretének elmélyítésével, a kreszt csak azért tanulták meg, hogy le legyen tudva a vizsga. Természetesen nagyon fontos, hogy ha bármi nem érthető a számodra, vagy úgy érzed még gyakorolnád kicsit, azt mindenképpen jelezd az oktatódnak is, inkább érts meg és tanulj meg jobban mindent, mint hogy 2 órával kevesebbel menj el forgalmi vizsgázni. Hidd el, az autó vezetés nem játék, a kezedben lesz egy közel 1 tonnás gép, amivel játszi könnyedséggel lehet akár életet is elvenni. A youtube csatornánkon, találhatsz majd videókat, amelyek bemutatják neked, hogy hogyan kell elvégezni az alapvető rutin feladatok. Ezek a képzésed befejezését követően is ott lesznek neked, hogy ha valamit elfelejtettél volna, amit az oktatóval tanultál. De akár forgalmi vizsgád előtt is rájuk pillanthatsz, hogy ha még fejben összetennéd azt, amit már élesben gyakoroltál is. Érdemes követned a TikTok-unkat is, ahol az életben, valós helyzetekben történt forgalmi szituációkat teszünk fel. Mindenki hibázhat, még a legprofibbak is, így neked itt a kiváló lehetőség, hogy másik hibájából, veszélyes / éles helyzetek átélése nélkül is tanulhass. Instagramunkon pedig rendszeresen osztunk meg a kresz szabályait taglaló kérdéseket és azok értelmezését. Így kis adagokban ismételheted újra az elméleti tananyag egyes részeit, hogy még magabiztosabban mehess a forgalmidra.

Mi legyen nálam a vezetési órákon és a forgalmi vizsgán?

Személyi igazolvány; Amennyiben szemüveges vagy a szemüveg, ha kontaktlencsét viselsz akkor egy pótszemüveg is (a pótszemüveget majd az életben, jogsi szerzés után a rendőr is fogja tőled kérni, abban az esetben is, ha szemüveges vagy, de kontaktlencsét nem viselsz); Kényelmes cipő, nem túl vastag talppal, nem szandál vagy papucs, amiből kicsúszhat a lábad, a magas sarkú sem vezetésre van kitalálva; Hosszú hajúaknak ajánljuk, hogy hajgumi szintén legyen, mert van hogy zavarhat a vezetésben ha ki van engedve a hajad (nem mindenkit zavar, van akit viszont nagyon is); Egy kis víz, nehogy kiszáradj ;) Egy kis csoki, vagy cukorka, nehogy rosszul legyél az éhségtől ;) És az egyik legfontosabb - A kérdéseid! Soha ne félj kérdezni az oktatódtól, ha valami nem világos vagy nem egyértelmű.

Mennyi idővel előbb tudom lemondani a vezetési órámat, illetve van-e a lemondásnak pénzügyi vonzata?

Az oktatóval már előre lebeszélt vezetési óráidat 48 órával a vezetési alkalom előtt ingyenesen le tudod mondani, a 48 órán belüli lemondások után az óradíj már nem jár vissza.

Másik sulinál tanulok, átjöhetek hozzátok?

Természetesen. És mi még extra regisztrációs díjat sem számolunk fel ezért. Teendőd: az előző sulidtól kikéred a képzési igazolást, majd írsz nekünk egy emailt (info@deadpooldriving.hu), vagy felhívsz minket, hogy jönnél hozzánk, és akkor átbeszéljük a további teendőket.

Gyakorolhatok a haverommal / szüleimmel / párommal / családdal a képzés alatt?

Semmilyen körülmények között nem javasoljuk, hogy jogsi nélkül vezess. Amit mi ajánlunk az, az autó beindítása nélküli váltás gyakorlás. Ezt helyben, ott ahol áll az autó (biztonságos helyen remélhetőleg) tudjátok gyakorolni, és sokat fog segíteni az órákon is.

Milyen kötelező védőfelszerelést kell viselnem a motoros oktatás során?

A motoros oktatás során a Tanuló kötelező védőfelszerelése: bukósisak; szemüveg (a bukósisak kialakításától függően); protektoros hosszúnadrág (nadrágba vagy nadrágra illeszthető térdprotektorral) és protektoros dzseki (dzsekibe vagy dzsekire illeszthető könyök- és gerincprotektorral); protektoros kesztyű; magas szárú, zárt cipő vagy csizma; elől-hátul „T” betűjelzéssel ellátott, Tanulónként eltérő színű vagy számozott tanulómellény; a főoktatás és a vizsga során a tanuló és az oktató közötti kapcsolatot rádió adó-vevő készülék biztosítja. A gyakorlati képzéshez szükséges bukósisakot, a bukósisak kialakításától függően szemüveget, a tanulómellényt és a rádió adó-vevő készüléket a suli biztosítja a számodra. A többi felszerelés (méret és elérhetőség) függvényében az oktatótól bérelhető, vagy a saját felszerelés (ami az egyedi méretek miatt ajánlott is) használható.

Vihetem a saját motorom gyakorolni, vizsgázni?

Igen, de az oktatás és vizsga helyszínére történő eljuttatásáról neked kell gondoskodnod.

Milyen időpontokban tudok vezetési órára járni?

Az oktató munkaideje változó, erről egyénileg tudunk neked tájékoztatást adni.

Milyen helyszíneken zajlik nálatok a vezetésoktatás?

Jelenleg az autós oktatás az Ecseri úti metrómegállónál, a motoros pedig a Duna Plázánál és Pomázon van.

Sikeres elméleti vizsgát követően mikor tudok elkezdeni vezetni?

A sikeres vizsgád után minél előbb jelezd felénk, hogy elkezdenéd a vezetést és mi ahogy van szabad hely a közösen kiválasztott (általunk és általad) oktatónál, kezdheted is a vezetést. Az oktató várás ideje sok tényezős dolog, az egyik ilyen például az, hogy te milyen napszakban érsz rá vezetni. A délelőtt 10 előtt és délután 5 utáni időpontok mindig a legtelítettebbek, ezek esetén több hét várakozási időre is lehet számítani. Amennyiben napközben bármikor megoldod, úgy sokkal hamarabb oktatóhoz tudsz kerülni (1-2 hét alatt is akár, ami természetesen az oktatók leterheltségétől függően változhat). Amiért gyakoriak a több hetes várakozási idők az iskoláknál az amiatt van, hogy sajnos amíg egy tanulónak nem sikerül sikeresen teljesítenie a forgalmi vizsgáját, addig a helyére nem lehet felvenni új tanulót, mivel ő foglalja le az oktató szabad kapacitását. Ez sajnos még mindig országos probléma, amin a hatósági vizsgákra történő több hetes várakozási idők sem segítenek.

Kaphatok-e igazolást arról, hogy vizsgán, vezetési órán voltam?

Természetesen. Dobj nekünk egy emailt, hogy az adataiddal (név, születési dátum) és, hogy miről szeretnéd kérni az igazolást (vizsga vagy vezetési óra), mi pedig küldjük az igazolást emailben.

Ajándékba akarom adni a jogsit, tudtok ebben is segíteni?

Hogyne! Az ajándékozásnál nincs is jobb dolog. Kérhetsz tőlünk előre elkészített ’ajándék utalványt’ is (A5-s méret, a tanuló neve, születési dátuma van rajta, illetve a mi nevünk és a megvásárolt dolgok: pl elméleti tanfolyam, elsősegély, vizsgadíjak, vezetési órák, stb.).

Mi történik, ha egészségügyi okokból nem tudok részt venni egy vizsgán?

Ilyen esetben a háziorvostól vagy kórházi tartózkodás esetén az ott kezelő orvostól kapott igazolás alapján tudja neked a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont jóváírni a vizsgadíjadat.

Csak kódok vannak az orvosi alkalmasságin. Mikor kell és nem kell szemüveget viseljek?

Az orvosi alkalmasságin az alábbi kódok fordulhatnak elő a szemüveg viseléssel kapcsolatban: 01.01. – Szemüveggel vezethet; 01.02. – Kontaktlencsével vezethet; 01.06. – Szemüveggel és / vagy kontaktlencsével vezethet. A mi nálunk készíttetett orvosikra (amennyiben szükséged van szemüvegre vagy kontaktlencsére) minden esetben a 01.06. kód kerül felvezetésre.

Milyen bankszámlaszámra lehet nekünk utalni?

Farkas Tímea Freja e.v. - Magnet Bank - Számlaszám: 16200106-11707646 - IBAN: HU23162001061170764600000000 - Közlemény: tanuló neve

Lehet-e a külföldi hatóság által kiállított és érvényes vezetői engedéllyel vezetni Magyarországon?

A külföldi hatóság által kiállított és érvényes vezetői engedély – kivéve az ideiglenes jelleggel vagy a járművezetés tanulására kiadott okmányokat - Magyarország területén akkor jogosít vezetésre, ha tartalmazza: a vezetői engedély jogosítottjának azonosítására alkalmas adatokat; a jogosított fényképét, aláírását; az engedély kiadásának és érvényessége lejáratának időpontját; az engedély számát, a kiadó hatóság nevét vagy pecsétjét; és a vezetői engedély címfeliratot, az engedélyt kibocsátó ország nemzeti nyelvén (nemzeti nyelvein), valamint az engedélyt kiadó ország nevét és/vagy megkülönböztető államjelzését, feltéve, hogy a rovatok és a bejegyzések latin betűkkel történtek vagy ebben a formában meg vannak ismételve. A külföldi hatóság által kiállított vezetői engedély a fentieken túl akkor jogosít járművezetésre, ha az az ország, amelyben a vezetői engedélyt kiadták csatlakozott az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez, vagy; az engedélyt az EGT valamely tagállamában adták ki; azt nemzetközi szerződés vagy nemzetközi kötelezettségvállalás alapján az ország területén tartózkodó, átvonuló külföldi fegyveres erő tagja részére a küldő államban adták ki; ahhoz hiteles magyar nyelvű fordítást csatoltak, és annak segítségével a járművezetési jogosultság tartalma megállapítható. A fenti feltételek teljesülése ellenére sem tekinthető érvényesnek a másik EGT- államban kiadott vezetői engedély, ha annak érvényességét a kiállító EGT- állam területén korlátozták, felfüggesztették vagy visszavonták. A fenti feltételeknek megfelelő külföldi vezetői engedély a Magyarországon történő tartózkodás kezdetétől számított egy éven belül jogosít járművezetésre, ezt követően kérelemre magyar vezetői engedélyre kell honosítani. A honosításra vonatkozó kötelezettség nem terjed ki a más EGT-államban kiállított vezetői engedélyre, amely az érvényességi idején belül jogosít járművezetésre. Ha a másik EGT-állam által kiadott – az okmány érvényességi idejét nem tartalmazó – vezetői engedély jogosultja a szokásos tartózkodási helyét Magyarországra helyezi át, ennek létesítését követő kettő év elteltével a vezetői engedélyének cseréjét kezdeményeznie kell. Az a magyar állampolgár, aki külföldi hatóság által kiállított vezetői engedéllyel rendelkezik, a hazatérés bejelentését követő hat hónapon belül köteles magyar vezetői engedélyt kiváltani. Több infót itt találhatsz a témában, ahol a bécsi egyezményhez csatlakozott országok, az EGT-, illetve a harmadik országokról is találsz információt: HONOSÍTÁS (link a honosítás menüből nem kattintható aloldalhoz) Forrás: https://nyilvantarto.hu/archiv_honlap_2016/hu/vezetoiengedely_honositas