E-mail: info@deadpooldriving.hu      Tel.: 06-70-720-5455

Vérmérséklet teszt

 

Írj fel egy lapra 4 betűt: F, L, T, V. Majd olvasd el a következő kérdéseket, és ha valamelyiket igaznak érzed magadra nézve, a hozzátartozó betű mellé mindig húzz be egy vonalat. A végén számold össze, melyik betű mellé mennyi vonalat húztál, amiből a legtöbb van az a te alap vérmérsékleted. A lap alján találhatsz egy rövid összefoglalót az adott temperamentumról. Figyelem! Az emberi személyiség összetett, tiszta típusok semmilyen rendszerben nem léteznek! Ha megírod nekünk azzal segítesz, hogy a karakterednek megfelelő oktatót válasszuk ki neked a gyakorlati képzésedre.

1. (L) - Az emberek azt mondják, hogy nagyon barátságos vagyok.
2. (V) - Csak néhány barátom van, de azok nagyon közeliek.
3. (T) - Született vezető vagyok.
4. (F) - Inkább takarékoskodom, mint költekezem.
5. (L) - Élvezem az életet.
6. (V) - Szeretem, ha minden részlet tökéletes.
7. (V) - Sosem tudom, hogy milyen érzések uralnak majd aznap.
8. (V) - Könnyen kritizálom az embereket.
9. (T) - Robbanékony vérmérsékletű vagyok.
10. (F) - Nehezen hozok döntést.
11. (F) - A dolgok nem igazán hoznak ki a sodromból.
12. (L) - Szeretem kiszínezni a történeteket.
13. (L) - Nem vagyok túl megbízható.
14. (V) - Nagy az önfegyelmem.
15. (T) - Gyakran rideg és közönyös vagyok.
16. (T) - Határozott vagyok.
17. (F) - Jó, száraz humorom van.
18. (F) - Szeretek csak tengni-lengni és semmit sem csinálni.
19. (L) - Szétszórt vagyok.
20. (F) - Inkább szemlélem a dolgokat, mint részt veszek bennük.
21. (T) - Nehezen bocsátok meg.
22. (T) - Nagyon tevékeny vagyok.
23. (L) - Néha azt mondják, hogy túl hangosan beszélek.
24. (V) - Hajlamos vagyok arra, hogy pesszimista és negatív legyek.
25. (F) - Nem vagyok energikus.
26. (F) - Nagy türelmem van.
27. (L) - Szeretek beszélni.
28. (V) - Nem szeretem a nagy bulikat, inkább néhány közeli barátommal vagyok.
29. (L) - Lelkes vagyok.
30. (T) - Az emberek azt mondják, hogy nagyon bátor vagyok.
31. (T) - Mindenről van véleményem.
32. (F) - Szeretek sokat aludni.
33. (T) - Szeretem az irányításom alatt tartani a helyzeteket és az embereket.
34. (V) - Nehezen kötök barátságokat.
35. (V) - Szeretem a zenét és a művészeteket.
36. (L) - Csaknem mindenkit szeretek.
37. (T) - Nagyon magabiztos vagyok.
38. (V) - Gyakran gondolom, hogy az emberek nem szeretnek.
39. (L) - Bőkezű vagyok.
40. (F) - Gyakran fáradtnak érzem magam.

L = Levegő / Szangvinikus temperamentum

Jókedvű, magabiztos és optimista emberek, akik pl. szeretnek Airénekelni a zuhany alatt Minden közeli barátnak, havernak becenevet adnak. Általában a bulik középpontjai. Lelkesítenek és motiválnak másokat. Vonzó személyiségük miatt sok ember veszi őket körül. Soha nem fogynak ki a szavakból. Kimutatják az érzelmeiket. Széles érdeklődési körük van. Őszinték és egyben hiszékenyek is. Kreatív, színes egyéniségek. Lelkesek és szeretik az embereket. Imádják a spontán dolgokat. Nem haragtartók. Nem emlékeznek az emberek neveire, de végtelenségig tudnak beszélni triviális dolgokról. Van, hogy túl boldognak vagy felszínesnek tűnnek. Izgágák, állandóan mozgásban kell lenniük, gyakran kiszámíthatatlanok, és mottójuk a Carpe Diem (Élj a mának). Általában szervezetlenek és gyakori, hogy a beígért dolgokat, vállalásokat elfelejtik. Figyelmüket könnyű elterelni. Nehéz számukra befejezni a dolgokat, nem terveznek előre. Utálják az egyedüllétet. Beszélgetésekben beleszólnak a másik mondandójába és nem figyelnek arra, amit a másik mond. Nagyon jól tudnak mentegetőzni.

V = Víz / Melankólikus temperamentum

Nagymértékű gondosság, komolyság jellemzi őket. SzeretnekWater magukban, egyedül lenni, kedvelik a csendet, nyugalmat. Érzelmeik általában a két véglet között mozognak (nagyon jó, pozitív, szörnyen negatív). Azt szeretik, ha mások kezdeményeznek irányukba, de szívesen csatlakoznak másokhoz. Munkavégzésüket a jó minőség és a kreatív megoldások jellemzik. Többnyire éleslátás, érzékenység és lelkiismeretesség jellemzi őket. Nagyon intenzívek, komolyak és elszántak. Géniusz hajlamuk van, tehetségesek és kreatívak. Hűséges típusok, érzékenyek mások igényeire. Önfeláldozók. A dolgaikat jól szervezik meg és van önfegyelmük is. Halk szavú, kellemes emberek, akik általában tehetségesek a művészetekben, a költészetben és a zene területén. Magasra állítják a mércét, de kitartók. Tartják magukat a határidőkhöz, szavatartó emberek. Szeretik a táblázatokat, képleteket, illusztrációkat. Amit elkezdenek azt be is fejezik. Inkább a háttérbe húzódnak, nem szeretik a rájuk irányuló figyelmet. Előfordulhat, hogy rosszkedvűek és depressziósak. Nincs sok önbizalmuk és hajlamosak önmagukat hibáztatni. Sokat álmodoznak. Nagyon nehéz megfelelni nekik, mivel mindenben és mindenkivel szemben (önmagukkal is) a tökéletességre törekszenek. Nagyon óvatosak az ismerkedés (barátság, párkapcsolat), a tökéletes társat keresik. Néha túl sok időt töltenek a gondolkodással. Nehezen lehet velük ismerkedni, mivel eléggé zárkózottak.

T = Tűz / Kolerikus temperamentum

Hirtelen haragúak, lobbanékonyak, azonban mégis felkészültek és Firefegyelmezettek is egyszerre. Általában erős motivációjuk van, maguktól nekilendülnek a feladatoknak és keményen dolgoznak. Határozott, magabiztos és bátor természetűek. Nagyon aktívak, mindig mozgásban akarnak lenni. Igazi született vezetők és ami a szívükön, az a szájukon. Megbízhatóak és felélőségtudók. Kitűznek célokat és el is érik azokat. Nem tűrik az igazságtalanságokat. Általában jól látják a helyzeteket és még a vészhelyzetekben is elemükben vannak. Nagy energiájukkal a környezetüket is mozgásban tartják és imádják a kihívásokat. Gyakran türelmetlenek és hirtelen haragra gerjednek. Néha túlzott önbizalmukkal főnökösködnek mások felett. Az emberi kapcsolatok helyett a feladatok fontosabbak nekik. Nagyon nehezen tudnak ellazulni. Sokszor rugalmatlanok és mindig sietnek. Gorombák és udvariatlanok is tudnak lenni. Nem figyelnek oda a részletekre, ezért néha hirtelen, meggondolatlan döntéseket hoznak Alapszabályok: „A cél szentesíti az eszközt”. Nehezen ismerik be, amikor hibáznak és aligha kérnek bocsánatot. Úgy érzik, ők tudnak mindent a legjobban.

F = Föld / Flegmatikus temperamentum

EarthNyugodt, higgadt emberek, akiket a külvilág gyakran érzelem nélkülinek lát. Nehezen motiválhatók, nem akarnak megmozdulni, cselekedni. Még a legnehezebb helyzetekben is nyugodtak, pozitívak tudnak maradni. Az emberi kapcsolatokban inkább megfigyelnek (passzivitás), mint hogy aktívan részt vennének mondjuk egy beszélgetésben. Híresek az együttműködésükről. Diplomatikusak, stresszhelyzetekben is képesek megőrizni a jelenlétüket. Megbízhatók, csendesek, nyugodtak, lazák és kiegyensúlyozottak. Együttérzők, ezért általában vitás helyzetekben őket hívják békéltető személynek.
Nyomás alatt is jól teljesítenek. Figyelnek a másikra, jó emberismerők és általában sok barátjuk van. Türelmesek és elfogadóak. Sokszor hiányzik belőlük a motiváció, lusták lehetnek. Nehezen hoznak döntéseket és hajlamosak a maguk javára dönteni. Gyakran tűnnek nemtörődőmnek, hidegnek. Kerülik a konfliktusokat, és olyan kompromisszumokat kötnek, amelyek nem válnak a javukra. Passzív lázadók. Gyakran kerülik a felelősségvállalást és néha túlzottan visszafogottak. Gyűlölik, ha rá akarják őket kényszeríteni valamire. Nagyon nem szeretik a változásokat. Éles nyelvűek lehetnek. Nehezen lehet közel kerülni hozzájuk, mert elrejtik az érzelmeiket.